Негайно припиніть - в ЄС висунули Путіну жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно припиніть - в ЄС висунули Путіну жорстку вимогу

Негайно припиніть - в ЄС висунули Путіну жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

В ЄС обурені новим свавіллям, яке російський глава Володимир Путін влаштував в незаконно анексованому Криму. У суботу, 11 квітня, пресслужба ЄС опублікувала термінову заяву, в якій висунула жорстку вимогу Росії, яка повинна негайно зупинити незаконний призов місцевих жителів півострова в російську армію. В Євросоюзі нагадали Путіну, не визнають і ніколи не визнають незаконну анексію Криму, тому вимагають негайно припинити всі порушення міжнародного гуманітарного права на українському півострові, передає ONLINE.UA.

"Російська Федерація проводить призов у незаконно анексованих Автономній Республіці Крим та місті Севастополі для відбору жителів півострова в Збройні сили Російської Федерації. Це - порушення міжнародного гуманітарного права", - йдеться в заяві ЄС.

Представник ЄС нагадав Путіну, що Росія пов'язана міжнародним правом і зобов'язана забезпечувати захист прав людини в Криму, який вона незаконно анексувала в України. В ЄС також запевнили в неухильній підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

"ЄС не визнає і не визнає незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Європейський союз продовжує очікувати, що Росія припинить всі порушення міжнародного права на Кримському півострові", - підкреслили в Брюсселі.

Нагадаємо, в анексованих Криму і Севастополі Росія почала черговий весняний призов громадян на військову службу. Всього з території півострова планується направити для проходження військової служби в російській армії більше 3 тисяч осіб. МЗС України висловило рішучий протест у зв'язку із здійсненням Російською Федерацією чергового призову на військову службу в Криму. Українські дипломати вимагають його скасування. В Україні нагадали Росії, що подібні дії є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє РФ як державі-окупанту примушувати осіб, які перебувають під захистом, служити в її збройних або допоміжних силах. Також заборонено чинити тиск і вести пропаганду на користь добровільного вступу до армії, а також переміщати осіб, які перебувають під захистом, за межі окупованої території.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна готує відповідь на скандальну пропозицію Росії щодо скасування всіх санкцій на тлі пандемії коронавіруса. У Києві нагадали Кремлю, що санкції проти Росії з боку Європи не стосуються гуманітарних проблем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?