Негайно припиніть: в НАТО висунули Путіну безкомпромісну вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Негайно припиніть: в НАТО висунули Путіну безкомпромісну вимогу

Негайно припиніть: в НАТО висунули Путіну безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Очільник НАТО Єнс Столтенберг в ході пресконференції напередодні зустрічі міністрів оборони країн Альянсу висунув жорстку вимогу президенту РФ Володимиру Путіну та сирійському лідеру Башару Асаду. Він наголосив, що обидві сторони повинні негайно припинити операцію в провінції Ідліб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Я дуже стурбований ситуацією в Ідлібі, тому що ми бачимо безрозсудні напади на цивільних осіб, ми бачимо, що сотні і тисячі людей змушені втікати, ми бачимо обстріли цивільних цілей і ми засуджуємо це. Тому ми закликаємо Асада і Росію, яка надає підтримку режиму, припинити ці напади, поважати міжнародне законодавство", - наголосив генсек блоку.

Окрім того, він наголосив, що всіляко підтримує посередницькі зусилля ЄС із врегулювання ситуації в Сирії.

"Це треба робити терміново, тому що люди страждають в момент, коли ми зараз говоримо. Підтримуваний Росією режим Асада повинен припинити вбивство невинних людей в Ідлібі", - сказав генсек.

Варто звернути увагу на те, що з початку грудня внаслідок бойових дій в провінціях Ідліб та Алеппо свої будинки були змушені залишити 689 тисяч людей. Зараз близько половини провінції Ідліб, а також частини провінцій Алеппо та Латакія залишаються поза контролем сирійського уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган жорстко поставив Кремль на місц е після того, як турецька влада заявила про загибель чотирьох своїх військових та поранення ще дев’ятьох внаслідок обстрілу сирійськими урядовими силами в північно-західній провінції Ідліб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?