Негайно: суд США вимагає оприлюднити матеріали щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно: суд США вимагає оприлюднити матеріали щодо України

Негайно: суд США вимагає оприлюднити матеріали щодо України
Джерело:  online.ua

Федеральний суд США нарешті задовольнив позов медіа-організації Центр за чесність у суспільстві, а також зобов'язав Пентагон і Білий дім оприлюднити документи, які стосуються призупинення військової допомоги Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The Hill".

Вказано, що суддя негайно розпорядилася зобов'язати Міністерство оборони США і Адміністративно-бюджетне управління передати медіа-організації звіти про припинення адміністрацією президента Дональда Трампа військової допомоги Україні.

"Документи потрібні з тією метою, щоб проінформувати суспільство про питання, які викликають надзвичайний національний інтерес", - сказала суддя.

Окрім того, зазначається, що йдеться про розпорядження окружної судді Вашингтона Коллін Коллар-Котеллі. Медіа-організація звернулася із запитом до суду на підставі Закону про свободу інформації. Як відомо, 29 серпня стало відомо, що президент США розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні. На час ревізії кошти були заморожені. Що цікаво, пізніше допомогу Києву розблокували, однак у вересні спалахнув скандал навколо липневої телефонної розмови Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. Вона стала підставою для оголошення Палатою представників Конгресу США про початок процедури імпічменту Трампу.

Як повідомляв ONLINE.UA, посол Сполучених Штатів у ЄС Гордон Сондланд  нещодавно перед Конгресом визнав, що Дональд Трамп  дійсно мав плани щодо quid pro quo — послуги за послугу у відношенні Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?