Негайно це зробіть - США висунули безкомпромісний ультиматум Лукашенку
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно це зробіть - США висунули безкомпромісний ультиматум Лукашенку

Негайно це зробіть - США висунули безкомпромісний ультиматум Лукашенку
Джерело:  online.ua

Американська влада уважно стежить за усіма подіями, які відбуваються не тільки в Росії та Україні, але й в Білорусі. 6 серпня офіційно стало відомо, що Сенат США схвалив резолюцію, у якій закликає Білорусь до вільних і чесних президентських виборів - резолюцію внесли чотири сенатори 27 липня, підтримали її 5 серпня. Окрім того, сенатори засуджують "свавільну дискваліфікацію Центральною виборчою комісією Білорусі більшості потенційних кандидатів" та політично вмотивовані арешти та ув’язнення опозиційних кандидатів Сергія Ціхановського, Віктора Бабарика і Миколая Статкевича. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Сенату.

"Сенат закликає Білорусь провести вільні, чесні та інклюзивні президентські вибори 9 серпня 2020 року, у відповідності до міжнародних стандартів та з надійним міжнародним моніторингом... Також Сенат закликає негайно звільнити політв'язнів та надати їм можливість брати участь у президентських виборах 9 серпня", - зазначається у резолюції.

Окрім того, американські політики засуджують наступ і свавільні затримання мирних учасників акцій протесту, членів опозиційних партій, правозахисників та представників незалежних білоруських медіа.

"Сенат висловлює солідарність з народом Білорусі, включно з правозахисниками, блогерами та журналістами, які здійснюють свої права на зібрання, свободу вираження думки та верховенство права", - додають у документі.

Варто звернути увагу на те, що 6 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко неочікувано для всіх заявив про затримання "кількох осіб з паспортами США", які начебто мали дестабілізувати ситуацію в країні перед виборами.

"Не важливо, американець, держдеповець, належність до демократичної партії… Брали участь у передвиборчій кампанії в Росії, отримали за це хороші гроші. Сьогодні хайпуються на території Білорусі. Я думаю: американці зараз їх почнуть захищати. Нічого подібного. Гроші застилають очі, позеленіли від цих грошей: хто платить, за того і співають", - поскаржився Лукашенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільниця ОГП Ірина Венедіктова оперативно відреагувала на ультиматум Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?