Негайно звільніть Сенцова: Європарламент ухвалив довгоочікувану резолюцію
Категорія
Україна
Дата публікації

Негайно звільніть Сенцова: Європарламент ухвалив довгоочікувану резолюцію

Негайно звільніть Сенцова: Європарламент ухвалив довгоочікувану резолюцію
Джерело:  online.ua

Європейський парламент проголосував за резолюцію про звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін, передає ONLINE.UA.

Вказано, що "за" резолюцію проголосували 455 євродепутатів, 106 віддали свої голоси "проти".

У документі Європарламент висловлює свою солідарність з українським кінематографістом, політичним активістом і політв'язнем Олегом Сенцовим, який 14 травня 2018 року оголосив голодування, щоб домогтися звільнення незаконно затриманих співвітчизників.

В ЄП зазначили, що свідчення, за якими було засуджено Сенцова, було отримано в результаті тортур.

Також Європарламент занепокоєний тим фактом, що у цій справі засуджено до 10 років позбавлення волі Олександра Кольченка. Окрім того, депутати згадали і Володимира Балуха, який голодує з 19 березня.

В ЄП закликали владу РФ надати ув'язненим усю необхідну допомогу і дотримуватися медичної етики, у тому числі відмовившись від ідеї примусового годування.

Зазначається, що Європарламент засудив порушення РФ міжнародного права на території окупованого Криму, в тому числі застосування російських законів на території, яку міжнародне співтовариство не визнає російською.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов був затриманий російськими правоохоронцями на території Криму у 2014 році. Його звинуватили в підготовці теракту на території півострову. Пізніше Сенцову висунули обвинувачення у зберіганні вибухівки та зброї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в центрі Нью-Йорка пройшла масштабна акція на підтримку Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?