«Нехай МВФ в рахунок боргу забирає вілли Льовочкіна, а не змушує платити простих українців», - Рабінович
Категорія
Політика
Дата публікації

«Нехай МВФ в рахунок боргу забирає вілли Льовочкіна, а не змушує платити простих українців», - Рабінович

«Нехай МВФ в рахунок боргу забирає вілли Льовочкіна, а не змушує платити простих українців», - Рабінович
Джерело:  rbc.ua

Думку про те, що МВФ повинен конфіскувати яхти і вілли народного депутата України від Опоблоку Сергія Льовочкіна в рахунок оплати кредитів України, а не змушувати платити простих українців, висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна», повідомляє «РБК-Україна», передає ONLINE.UA.

«Мільярди з України вивозили не в валізах, не КамАЗами, це все проводилось через банківські рахунки за допомогою, в тому числі, Нацбанку. Простежити ці транзакції не складає труднощів для міжнародних фінансових інституцій. На ці гроші вже побудовані яхти, вілли, я знаю цілі українські селища на світових морських узбережжях, які складаються з палаців. Ось конфіскують тепер це все. Відбирайте тепер яхти і вілли у Льовочкіна, але не змушуйте платити народ України, простим людям нічим це робити! Вони все розікрали ці кредити, а змушують нас платити. Українці - це чесний і сильний народ, не потрібно з нами так поступати. Це буде наша відповідь МВФ. Віддавати народ їм нічого не буде!» - зазначив політик.

Він підкреслив, що державний борг України продовжує зростати, хоча людям щодня розповідають про зростання промисловості і ВВП. «Сукупний державний борг України тільки в липні виріс ще на 1 мільярд. Ця влада не змогла отримати черговий транш МВФ, тому доїдають те, що залишилося в країні. А нам з вами розповідають щодня про зростання промисловості і ВВП. При цьому загальний держборг у нас вже трильйон з гаком! Це катастрофічна ситуація - і треба терміново застосовувати якісь кроки, інакше ми передамо дітям країну з величезними боргами», - заявив парламентарій.

На думку нардепа, за допомогою простих розрахунків легко зрозуміти, скільки грошей міжнародним фінансовим організаціям на даний момент «повинен кожен українець». «Нам декларують, що у нас в країні живуть 45 мільйонів чоловік, хоча насправді нас, може, трохи більше 24 мільйонів. Саме тому не проводиться перепис населення. Зручно ж не говорити, скільки в країні живе людей. Так ось, кожен українець з цих задекларованих 45 мільйонів - включно з дітьми, людьми похилого віку, інвалідами та іншими соціально незахищеними верствами населення - повинен 46 596 гривень! Якщо говорити про реально живуть в країні людей, тоді кожен з нас повинен приблизно по 100 тисяч гривень різних міжнародних інституцій. Віддавати цей борг вже неможливо», - констатував політик.

Лідер політичної партії «За життя» запропонував власний шлях вирішення проблеми зростання держборгу України, який виключає транші від МВФ. «Моя пропозиція щодо держборгу дуже радикальна, але дуже чесна. Це шлях, яким пішли Греція і Ірландія. Після виборів ми запросимо представників міжнародних інститутів, які давали нам кредити, і скажемо їм дві речі. Перше: навіщо ви продовжували кредитувати корупціонерів, давати їм транші, які тепер хочете повернути? Ви ж прекрасно знаєте, що ці кошти йшли не туди, куди потрібно. І друге. Польщі МВФ списував і виділяв 87 мільярдів тільки на старті її реформування - і тепер вона локомотив європейської економіки. Нам же видали копійки під драконівські умови. Нагадаю, що світові кредитори змушують нас позбавити пенсіонерів можливості вижити, вимагаєте убивчою медичної реформи, вирубати наші ліси і так далі», - резюмував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?