Нехай працюють - Лукашенко обурливо відреагував на багатотисячні страйки
Категорія
Світ
Дата публікації

Нехай працюють - Лукашенко обурливо відреагував на багатотисячні страйки

Нехай працюють - Лукашенко обурливо відреагував на багатотисячні страйки
Джерело:  online.ua

Новий понеділок, 17 серпня, відзначився в Білорусі хвилею страйків на промислових підприємствах. Водночас у цей день президент Олександр Лукашенко вирішив відвідати Мінський завод колесних тягачів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські медіа.

Державний лідер прибув на підприємство особистим гелікоптером після 10:00. Він зустрівся з окремими представниками заводу, а водночас з його прибуттям там почався протестний мітинг робітників. Також до нього вирушили колонами робітники інших.

За словами Лукашенка, на заводах страйкують кілька сотень людей.

"Я знаю, попри те, що деякі бродять. Ну, 150 на якомусь підприємстві, навіть 200 погоду не роблять, по-перше. По-друге, треба розуміти, що "поганий" президент тримав зайву чисельність, щоб людей не викидали на вулицю. Виходити потрібно з цього. Хто хоче працювати, хай працює. Не хочуть працювати, що ж, ми їх не змусимо", - стверджує він.

Вже близько 11:00 президентський борт залишив МЗКТ. Тим часом колона робітників інших підприємств наближалася, тож він уникнув зустрічі з протестувальниками.

Нагадаємо, акції почалися в день виборів 9 серпня. Тисячі білорусів обурилися результатами голосування, вони звинуватили режим Лукашенка у фальсифікації — того "підтримали" 80% виборців.

Напередодні в неділю, 16 серпня, в Мінську пройшли одразу дві великі акції. Влада зібрала тисячі людей на підтримку чинного президента, той виступив перед ними з дивакуватими заявами про голодні "дев'яності", загрозу для Білорусі та наміри США влаштувати "майдан".

У той самий день протестувальники вийшли на власний мітинг, який став, ймовірно, найбільшим за всю історію республіки — його учасниками стали щонайменше 100 тисяч осіб.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці у понеділок, 17 серпня, уряд республіки оголосив про складання повноважень. Це пов'язано зі встановленим порядком, відповідно до "зміни" президента після виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?