Нелегкий момент: у Путіна скаржаться на нову складну проблему
Категорія
Політика
Дата публікації

Нелегкий момент: у Путіна скаржаться на нову складну проблему

Нелегкий момент: у Путіна скаржаться на нову складну проблему
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна виступила з гучною заявою - офіційна Москва зазначає, що поки рано робити висновки щодо ситуації на ринку нафти після декількох днів падіння цін. Однак в Кремлі визнають, що динаміка дійсно негативна і це непростий момент для економіки РФ. Першим ситуацію прокоментував прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Якщо ще 21 квітня він запевняв, що нічого страшного не сталося, то уже в середу визнав наявність серйозної проблеми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Журналісти поцікавилися у Пєскова, чи буде російська влада вживати якісь заходи у зв'язку зі зниженням цін на нафту. Речник Кремля у своєму стилі відповів, що спочатку потрібно буде проаналізувати ситуацію після початку дії нової угоди ОПЕК+.

"Потрібно дочекатися. Динаміка дійсно негативна зі світовими цінами на нафту, момент нелегкий, але все-таки оцінювати загалом потрібно не за один день і не по одному тижню навіть, а в більш довгій перспективі. Тому зараз потрібно просто почекати", - заявив Дмитро Пєсков.

Що важливо розуміти, 21 квітня речник Кремля назвав новий катастрофічний обвал цін на нафту спекулятивним моментом, який не дає привід для надмірно негативних оцінок реальності. Дмитро Пєсков переконував, що останні події на нафтовому ринку не надто злякали російську владу і надавати їм "апокаліптичного забарвлення" ніхто в Кремлі не збирається.

Як відомо, через надлишок нафти продовжується падіння вартості сировини. Днями травневі ф'ючерси WTI, торги за якими минули вчора, обвалилися майже на 300%. Варто зазначити, що червневі ф'ючерси WTI торгуються нижче 11 доларів за барель, а нафта Brent подешевшала до 16 доларів - мінімум з 1999 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно український уряд звернув увагу на стрімке падіння гуртової ціни на бензин і дизельне пальне. Аналітики наголошують, що подібних цін не було останні 6 років — за словами експертів, тепер можна очікувати на значне здешевшання цін на заправках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?