"Немає благодаті": Кирило відзначився новою скандальною заявою щодо ПЦУ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Немає благодаті": Кирило відзначився новою скандальною заявою щодо ПЦУ

"Немає благодаті": Кирило відзначився новою скандальною заявою щодо ПЦУ
Джерело:  online.ua

Глава РПЦ Кирило вкотре засудив надання автокефалії Православній церкві України. Він стверджує, що тут проповідують і закликають людей до одного, а роблять зовсім протилежне. За словами патріарха, у такій церковній організації немає благодаті, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що Кирило відповів на питання, як можна схарактеризувати події в Україні, коли Константинополь надав їй Томос про автокефалію ПЦУ: розколом, точкою неповернення чи певною кризою, очільник РПЦ зауважив, що тут доцільним буде слово "криза".

"Це грецьке слово, і його значення в перекладі означає "суд". Ми забуваємо про це значення слова "криза". І в цьому сенсі відбувається суд Божий над усіма нами. Перш за все, над тими, хто ініціював такого роду кризу", – переконує Кирил.

За його словами, в ПЦУ йдуть проти волі Божої, "проповідуючи одне та закликаючи людей до одного, практично роблять все навпаки".

"Але якщо церковна організація декларує одні ідеали та цінності, якщо священики звертаються до своєї пастви та вчать про одне, а організація починає діяти зовсім в іншій системі цінностей – те, що зараз відбувається в Україні, – то це означає, що немає благодаті в такий церковній організації", – додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МЗС РФ назвали "провокацією" Вселенського патріарха Варфоломія його рішення про надання Томосу Україні про автокефалію церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?