Немає ніяких підстав - у Кличка несподівано виступили проти послаблень карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Немає ніяких підстав - у Кличка несподівано виступили проти послаблень карантину

Немає ніяких підстав - у Кличка несподівано виступили проти послаблень карантину
Джерело:  rbc.ua

Коронавірус у Києві завдав нового удару після введення перших послаблень карантину у травні. З цих причин у міській державній адміністрації не поспішають з новим етапом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами радника мера столиці Володимира Бондаренка, який став секретарем штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, наразі немає чітких підстав для послаблень карантину.

"Поки для цього немає ніяких підстав. Сьогодні показник інтенсивності - 15,23 осіб (хворих) на 100 тисяч населення. Відповідно, буде залежати від епідемічної ситуації. Прогнози давати досить складно, з 31 травня фіксуємо тенденцію зростання", - пояснив радник Віталія Кличка.

Посадовець зауважив, цього тижня спеціальна комісія з невеликою ймовірністю обговорюватиме питання послаблень карантину.

Нагадаємо, станом на ранок у вівторок, 9 червня, в Україні підтвердили 27 856 випадків коронавірусу COVID-19. З них безпосередньо у Києві від початку епідемії - 3 523.

Карантин по всій країні ввели у середині березня. Понад два місяці був заблокований громадський транспорт і метрополітени. Їх роботу, разом з окремими закладами, почали відновлювати після 11 травня.

Водночас відомо, що не всі регіони виявилися готовими до нових послаблень. Завдяки впровадженому адаптивному карантину окремі області можуть зберігати незалежно від сусідів жорсткі заходи, щоб зупинити поширення коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда спеціалістів Гарвардської Медичної школи припустила, що коронавірус COVID-19 міг поширюватися у китайському місті Ухань ще з серпня 2019 року.

До дослідження також залучили представників Бостонського університету охорони здоров’я та дитячої лікарні Бостона. Фахівці вивчили супутникових світлим місць для паркування біля уханьських лікарень та дані щодо пошуку в інтернеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?