Немає переконливих доказів: в ЄС здивували заявою про авіакатастрофу в Ірані
Категорія
Світ
Дата публікації

Немає переконливих доказів: в ЄС здивували заявою про авіакатастрофу в Ірані

Немає переконливих доказів: в ЄС здивували заявою про авіакатастрофу в Ірані

У Єврокомісії не вважають переконливими докази, які наявні на чинній стадії розслідування катастрофи лайнера "Міжнародних авіаліній України". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Йдеться перш за все про докази, які вказують на причини падіння літака. З відповідною заявою виступив речник ЄК на питання медіа про твердження канадського прем'єра Джастіна Трюдо.

"На цьому етапі немає переконливих доказів про причину інциденту і ми досі чекаємо на результати розслідування, яке триває", - пояснили у відомстві, наголосивши на очікуванні дійсно незалежного слідства.

Окрім того, пресслужба ЄК не оцінила прямо ймовірність причетності Ірану до авіакатастрофи.

"Є міжнародні правила для цього. І ми очікуємо, що кожна сторона, залучена до розслідування, буде їх дотримуватися", - зазначив речник.

Він підкреслив, що Єврокомісія готова надати усю необхідну допомогу українським фахівцям, які вестимуть розслідування.

В урядах Канади, Великої Британії та США заявили, що мають свідчення ураження українського літака ракетою.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Сполучених Штатів зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським та надали йому певну інформацію щодо катастрофи із власних джерел.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?