Немає перспективи - окупанти Криму б'ють на сполох через нову масштабну проблему
Категорія
Україна
Дата публікації

Немає перспективи - окупанти Криму б'ють на сполох через нову масштабну проблему

Немає перспективи - окупанти Криму б'ють на сполох через нову масштабну проблему
Джерело:  online.ua

У 2020 році курортний сезон в окупованому Криму не розпочнеться. Окупанти українського півострова визнали масштабну проблему, яка виникла через пандемію коронавіруса, і закликали не тішити себе ілюзіями з приводу того, що найближчим часом курорти зможуть приймати туристів. Про це заявив так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов на нараді щодо попередження поширення зараження коронавірусом на півострові, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Аксьонов закликав кримчан змиритися з тим, що коронавірусна загроза на півострові буде зберігатися до тих пір, поки не буде знайдена вакцина. Він підкреслив, що вже є розуміння того, що у курортів немає перспективи відкритися в цьому році.

"Карантинні заходи зніматися навряд чи будуть, ми говоримо по-чесному на сьогоднішній день, щоб ніхто ілюзій не будував і розуміли. Ми вчора говорили з представниками курортної сфери окремо, громадським харчуванням - це ті види діяльності, яким найближчим часом без перспективи відкритися. Є розуміння до того, що курортний сезон навряд чи відбудеться", - заявив Аксьонов.

"Глава" кримської окупаційної влади нагадав, що в Криму через пандемію коронавіруса введений режим підвищеної готовності, а саме до 1 червня призупинено бронювання і розміщення в готелях, всі, хто прибувають на півострів, що не мають реєстрації або власності на ньому, обов'язково поміщаються в обсерватор на два тижня. За оцінками кримської "влади", в квітні-травні 2020 року турпотік до Криму через пандемію коронавіруса знизився на 950 тисяч чоловік. Експерти ж прогнозують, що Крим в цей період недорахується близько 2 млн туристів.

Нагадаємо, в окупованому Криму на поточний період зареєстровано 168 випадків коронавірусної інфекції, з яких 22 випадки завезені з-за кордону, ще 17 - з Росії. 23 підтверджених випадки коронавіруса виявлені по контактам з прибулими з Росії, 106 - по контактам з особами з лабораторно підтвердженими результатами. Через загрозу поширення інфекції окупанти Криму прийняли рішення з 12 травня ввести обов'язковий масковий режим на українському півострові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупаційна "влада" українського Криму знову збунтувалася проти росіян. Так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов поскаржився, що майже всі нелегальні міні-готелі забиті російськими туристами, які завозять коронавірус на півострів. Він пригрозив усім масовими перевірками і штрафами через порушення карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?