Немає підстав: Україна відповіла Кремлю на зухвалу пропозицію
Категорія
Політика
Дата публікації

Немає підстав: Україна відповіла Кремлю на зухвалу пропозицію

Немає підстав: Україна відповіла Кремлю на зухвалу пропозицію

Міністерство закордонних справ України не вважає потрібним підвищувати рівень дипломатичних відносин з Російською Федерацією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Зокрема, йдеться про призначення нового посла.

"З огляду на продовження російської агресії проти України та окупації Росією українських територій немає будь-яких підстав підвищувати статус дипломатичних відносин шляхом призначення посла України", - пояснили в МЗС.

Таким чином офіційний Київ надав відповідь на ініціативу російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Той стверджує, що Москва готова повернути диппредставника до української столиці, щоб повернути відповідні процеси між державами.

Ці ідею підтвердили на найвищому рівні влади РФ. Речник президента Дмитро Пєсков додав, що таку ймовірність дійсно обговорюють.

Нагадаємо, постійного посла в Україні Михайла Зурабова Кремль відкликав 23 лютого 2014 року. Паралельно Київ відкликав посла Володимира Єльченка з Москви. Контакти країн проходили на рівні тимчасово повірених.

Як повідомляв ONLINE.UA, кремлівський міністр Сергій Лавров пояснив, що ідея викликана тісним зв'язком між РФ та Україною. Держави пов'язані між собою кількома факторами, серед яких — соціальний та економічний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?