Немає причин для нових санкцій: у Німеччині шокували новою заявою на користь Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Немає причин для нових санкцій: у Німеччині шокували новою заявою на користь Росії

Немає причин для нових санкцій: у Німеччині шокували новою заявою на користь Росії

В ЄС ще не дійшли згоди з приводу нових санкцій проти Росії, які пропонується ввести за напад і захоплення українських кораблів у Керченській протоці. У Німеччині виступають проти антиросійських санкцій, вважаючи, що для них немає причин.

Про це заявив глава МЗС ФРН Гайко Маас, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Зараз я вважаю, що було б неправильно говорити про нові санкції, тому що є спроби зменшити напруженість. З німецької сторони не буде пропозицій щодо нових санкцій. Я не бачу консенсусу всередині ЄС щодо нових санкцій", - заявив Маас.

Він підкреслив, що і в ЄС не можуть досягти домовленостей за новими антиросійським санкцій, яким пропонується покарати Росію за агресію проти України. Маас вважає, що Москва нібито намагається досягти деескалації конфлікту в Азовському морі, чим здивував громадськість.

Нагадаємо, загострення в Азовському морі конфлікта між Україною і Росією виникло після нападу російських силовиків на українські кораблі, які вони незаконно обстріляли в Керченській протоці, а після захопили разом з 24 членами екіпажу, які стали фактично військовополоненими. НАТО, США і багато країн Європи різко засудили нову відкриту агресію Росії проти України, а Київ закликав країни ЄС посилити санкційний тиск на Росію, щоб зупинити агресію Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині вибрали наступницю Меркель, яка очолила правлячу партію ХДС. Нею стала Аннегрет Крамп-Карренбауер, відома своєю жорсткою позицією по Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?