Ненависть людей с Донбасса к Украине опровергли яркими примерами
Категорія
Культура
Дата публікації

Ненависть людей с Донбасса к Украине опровергли яркими примерами

Ненависть людей с Донбасса к Украине опровергли яркими примерами
Джерело:  online.ua

Слова про ненависть, яку відчувають жителі Донбасу до України, є не більше ніж чутками — насправді багато жителів регіону люблять українців.
Це випливає з розповіді капелана 28-ї бригади Збройних сил України Олега Заболотного в інтерв'ю ONLINE.UA.
Священик розповів про кілька випадків, які сталися з ним на Донбасі і переконали в тому, що тут живуть чудові люди.
«За той час, що я їздив, дуже багато історій було приємних. Людей дуже багато хороших зустрічалося. Настільки багато, що я в черговий раз пересвідчився: таки є Божа сила. Ось, правда, від душі вам кажу: настільки воно захоплююче, що хоч бери і книжку пиши», — заявив він.


Читайте також: Український Донбас оживає: ветеран АТО показав зворушливі фото.

За словами священика, під час перебування його підрозділу в Станиці Луганській, у нього зламалася машина.
«Зламалася, коли я тільки з Кіровоградщини виїжджав. Довелося затриматися, ремонтувати двигун. Коли доїхав до Станиці — вона знову зламався. Ремонтувати там ніде було. І запчастин не було. Мені запчастини зі Львова в Старобільськ передавали. Поїхав я туди на "Нову пошту" отримувати ті запчастини — а повертатися мені вже не на чому», — пригадав він.
Капелан додав, що, оскільки автобуси вже не ходили, він пішов на блокпост українських військових.
«Розговорилися з хлопцями. Кажу: я родом з Бродів. А вони — хто зі Львова, хто зі Львівської області. Зупинили вони мені машину, в якій чоловік з дружиною їхали. Їдемо, розмовляємо. Вони мене і питають, звідки я. Зі Львівщини, але моя парафія — на Кіровоградщині. Межує з Миколаївською областю, з містом Первомайськ. Виявилося, що чоловік той — родом з Первомайська. Ось так і розговорилися — і я й не помітив, як доїхали до Станиці», — розповів Заболотний.


Читайте також: Полковник АТО розповів, як бойовики на Донбасі знищували цілі села.


Крім того, за словами капелана, поламану машину йому потрібно було відбуксирувати за 130 км на Новотошківку.
«Тоді було слизько. Зима. А машина не заводилася, тому що двигун несправний. Я знайшов в інтернеті майстра, домовився з ним. Він каже: привозьте машину. А щоб її відтягнути, мені треба було 1,5 тисячі гривень. Грошей таких у мене не було, я ж перед тим вже раз за ремонт двигуна заплатив — і чимало. "Що робити?" — думаю. Вирішив зателефонувати того чоловіка, який мене підвозив. Кажу: можете чимось допомогти? Він за 10 хвилин телефонує, каже, що о 5 ранку біля КСП (командно-спостережного пункту) штабу буде стояти машина», — продовжив священик.
Як і домовилися, чоловік приїхав і запитав«500 гривень знайдеш?».
«Знайду, — кажу, — а решта..? Не переживай, — відповідає. Дістав тисячу, дав водієві, я ще 500 додав — і ми поїхали», — розповів капелан.


Читайте також: Місцеві на Донбасі не вірили, що ми не будемо їх грабувати — розповідь офіцера АТО.

Після цього майстер в Новотошковке відремонтував двигун в машині священика, і той, разом з добровільним помічником, вирушив назад.


Прибувши на місце, чоловік запросив капелана в будинок, пообідати.


«А там — п'ятеро дітей. Ми помолилися, мене запросили пообідати. А у мене — от чесно! — не було грошей, щоб розрахуватися. Ну, думаю, буду просити людини, щоб почекала. Я ж не втечу. Ми на місці. Питаю її: що за роботу? А він відповідає: їдьте! Ви робите добру справу. Так само, як і я. Щасливо!» — резюмував капелан.


Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Українці вже перемогли у війні, далі все буде зовсім по-іншому — капелан із АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?