Неочікувано: будівництво "Північного потоку-2" зупинилося
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: будівництво "Північного потоку-2" зупинилося

Неочікувано: будівництво "Північного потоку-2" зупинилося
Джерело:  online.ua

Корабель Pioneering Spirit тимчасово припинив будувати російський газопровід в обхід України "Північний потік-2".  Варто зазначити, що судно належить швейцарській компанії Allseas, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Зазначається, що причиною призупинення роботи стала "необхідність виконати зобов’язання перед третьою стороною. Іншими словами це означає, що компанія має виконати інше замовлення. Така перерва у роботі найбільшого у світі судна для прокладання морських трубопроводів була передбачена у контракті з Газпромом.

"Корабель має повернутися до Балтійського моря та відновити свою роботу протягом березня 2019 року", - сказано в повідомленні.

У дочірній компанії Газпрому, яка будує "Північний потік-2", зазначають, що будівництво газопроводу відбувається за графіком. Закінчити будівництво планують на кінець 2019 року. Водночас контракт на транзит газу через газотранспортну систему України закінчується 31 грудня 2019 року.

Нагадаємо, що Франція і Німеччина врегулювали суперечку навколо "Північного потоку-2" і досягли компромісу щодо внесення поправок до газової директиви Євросоюзу. Після цього була запропонована нова редакція документа, яка не блокує "Північний потік-2". Цей документ вже представили послам країн ЄС в Брюсселі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Меркель запевняла, що Франція і Німеччина не стануть залежними від російського газу через "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?