Неочікувано: Гройсман вимагає повторні дострокові вибори в Раду
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: Гройсман вимагає повторні дострокові вибори в Раду

Неочікувано: Гройсман вимагає повторні дострокові вибори в Раду
Джерело:  interfax.com.ua

Очільник Кабміну та лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман заявив, що наступні позачергові вибори до Верховної Ради можна провести одночасно з місцевими виборами в 2020 році, після реформування парламенту, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми зараз сформуємо Верховну Раду з 423 депутатів за старою системою, це означає, що ми п'ять років маємо жити в такій ситуації? Це неправильно. Тому, щойно ми його (парламент) сформуємо, треба провести реформу, зняти недоторканність, треба, щоб президент підписав відкриті списки, зменшити кількість депутатів, закріпити децентралізацію в Конституції, і через якийсь час йти на вибори", - сказав Гройсман.

Глава Кабміну наголосив, що такі позачергові вибори необхідно проводити не влітку, а "навесні 2020 року або восени 2020 року, об'єднавши це з місцевими виборами, щоб було дешевше".

На думку Гройсмана, 250 депутатів парламенту - це оптимальна кількість для того, щоб було і представництво всієї України, й ефективність ухвалення необхідних рішень, а впровадження відкритих списків підвищить якість обрання до парламенту.

Також політик підкреслив, що не підтримує ідею впровадження системи двопалатного парламенту, оскільки це може уповільнити ухвалення рішень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Гройсман звинуватив партію Петра Порошенка  у використанні недобросовісної політичної реклами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?