Неочікувано: "ихтамнеты" написали листи Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: "ихтамнеты" написали листи Путіну

Неочікувано: "ихтамнеты" написали листи Путіну
Джерело:  online.ua

Росіяни, засуджені в Україні за участь у війні на Донбасі, написали листи очільнику Кремля Володимиру Путіну. Вони просять обміняти їх на українських політв'язнів в Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на "Новую газету".

Видання опублікувало три листа російських військових, які відбувають покарання в українських тюрмах.

"Я, Єгоров Сергій Геннадійович, <...> уродженець Російської Федерації Свердловської області <...>. Я був узятий в полон 14 квітня 2017 року в нічний час збройними силами України <...> Мене звинувачують в тому, що я є стрільцем ВС ДНР [Збройних сил Донецької Народної республіки] 5 ОМСБ [окремий механізований батальйон] 1 рота 2 взвод 2 відділення, я дійсно являюсь добровольцем, прибув виконати свій патріотичний обов'язок", - йдеться в одному з листів.

Ув'язнені пишуть, що за час перебування у в’язницях у них погіршилося здоров’я, а кваліфікована медична допомога росіянам не надавалась. Всі ці листи закінчуються приблизно однаково.

"Виходячи із вищевикладеного, прошу Вас, Володимире Володимировичу, допомогти, посприяти у вирішенні питання щодо мого переведення в РФ або організувати і здійснити можливий обмін заручників і військовополонених громадян РФ на політичних в'язнів, полонених громадян України, які перебувають у в'язницях РФ. Прийміть, будь ласка, всі необхідні заходи щодо повернення нас, громадян РФ, які перебувають у в'язницях України, до себе на Батьківщину", - зазначає видання.

Відповідні прохання Путіну відправили 22 росіян, ув’язнених в українських тюрмах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Путін висунув гучні особисті звинувачення Порошенко  і вперше прокоментував дії російських прикордонників в Керченській протоці під час затримання українських кораблів і моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?