Неочікувано: Меркель підтримує зняття з Росії санкцій у Раді Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: Меркель підтримує зняття з Росії санкцій у Раді Європи

Неочікувано: Меркель підтримує зняття з Росії санкцій у Раді Європи
Джерело:  online.ua

Дипломати та депутати ФРН відкрито вимагають зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що представники Німеччини і раніше не приховували, що віддають перевагу "діалогу" з РФ, навіть якщо для цього доведеться поступитися тиском на неї.

"Ця активність є надпартійною: вона охоплює представників обох ключових сил урядової коаліції – ХДС/ХСС та соціал-демократів.Так, днями депутати від ХДС та СД спрямували на адресу президента ПАРЄ лист із проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушниць при затвердженні їх повноважень", - сказано в повідомленні.

Окрім того, німецькі депутати ведуть роз’яснювальну роботу у ПАРЄ, переконуючи інших парламентарів, мовляв, боротьба України з РФ є "передвиборчою технологією" і Європа не має її підтримувати.

Парламентарі також запевняють, що ідею прощення Росії підтримує особисто Ангела Меркель. Сама канцлерка досі не оприлюднювала позицію з цього приводу, але німецькі дипломати також безпрецедентно активно домовляються із представниками інших держав про повернення росіян до ПАРЄ без санкцій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ПАРЄ не піддалася на шантаж Росії, де загрожують відмовитися від членства в РЄ, якщо російській делегації не повернуть право голосу в Парламентській асамблеї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?