Неочікувано: НАТО стало на бік Угорщини у суперечці з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: НАТО стало на бік Угорщини у суперечці з Україною

Неочікувано: НАТО стало на бік Угорщини у суперечці з Україною
Джерело:  online.ua

Попри підтримку курсу України в НАТО, Альянс в конфлікті між Києвом та Будапештом неочікувано підтримав позицію Угорщини, яка вже тривалий час блокує важливі для України зустрічі із представниками НАТО. Все – через мовний закон, який українська влада ухвалила восени 2017 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заступницю генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер.

В Альянсі вважають,що Україна має врахувати рекомендації Венеціанської комісії до закону про освіту.

"Союзники діяли солідарно з Угорщиною щодо закону України про освіту. У Брюссельській декларації та в оцінці Річної програми України всі члени Альянсу закликають Україну повною мірою виконати рекомендації Венеціанської комісії", — зазначила Гетемюллер.

Нагадаємо, що конфлікт між Україною та Угорщиную триває вже більше року. Він виник через ухвалений в Україні восени 2017 року закон про освіту. Одна зі статтей закону передбачає, що в Україні діти з родин нацменшин зможуть навчатися рідною мовою лише у початковій школі. А від 5 класу весь навчальний процес відбуватиметься українською мовою, при цьому мови нацменшин вивчатимуться лише як предмет.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей гуйяш виступив з різкою критикою на адресу української влади, яка прийняла "напівфашистський", на його думку, закон про освіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?