Неочікувано: у Путіна пригрозили, що Росія може вийти з Ради Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: у Путіна пригрозили, що Росія може вийти з Ради Європи

Неочікувано: у Путіна пригрозили, що Росія може вийти з Ради Європи
Джерело:  online.ua

Заступник міністра закордонних справ Росії Александр Грушко заявив, що наразі Росія розглядає всі можливі варіанти подальшого розвитку відносин з Радою Європи,включаючи вихід з цієї організації, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Для нас дискримінація з політичних мотивів неприйнятна, - зазначив він. - Сьогодні ми розглядаємо всі опції наших можливих дій, в тому числі і варіант виходу зі складу РЄ. Сподіваємося, що в кінцевому підсумку у наших опонентів візьме гору здоровий глузд. М'яч знаходиться на боці тих, хто приймав рішення про виключення російської делегації: вони повинні це рішення переглянути, якщо, звичайно, керуються глибинними інтересами про збереження функціональності організації".

За його словами, найпростіше, якби ПАРЄ направила запрошення російським депутатам, заявивши про те, що "дискримінаційний режим залишився в минулому".

 "Тоді воно було б розглянуто нашими депутатами. Однак такі сигнали сьогодні не надходять. Регламентний комітет раніше прийняв косметичні зміни, але вони, на жаль, не змінюють суть справи" – каже російський політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Росія не подала в доповідь про повернення в ПАРЄ, що було її єдиною можливістю повернутися в організацію в 2019 році. Тепер це питання буде розглядатися, в кращому випадку, влітку наступного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?