Неочікувано: в Євросоюзі пропонують закрити порти для кораблів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: в Євросоюзі пропонують закрити порти для кораблів РФ

Неочікувано: в Євросоюзі пропонують закрити порти для кораблів РФ
Джерело:  Укрінформ

Депутатка Європарламенту від Німеччини Ребекка Хармс наголосила, що Євросоюз повинен відреагувати на Керченську кризу посиленням санкцій щодо Росії. З даною заявою вона виступила напередодні початку дебатів в Європарламенті про хід реформ в Україні, запланованих на 11-12 грудня, повідомляєONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми закликаємо ЄС та держави-члени ввести цілеспрямовані санкції в разі, якщо 24 українських військовослужбовців не будуть звільнені і в разі подальшої військової ескалації; мандат спеціальної моніторингової місії ОБСЄ має бути розширений до Азовського моря. Ми також закликаємо ЄС та його держави-члени закрити наші порти для заходу російських кораблів з Азовського моря на випадок, якщо Росія не відновить свободу навігації по Керченській протоці і в Азовському морі", - заявила Хармс.

Депутатка надіється, що після російської військової атаки в Керченській протоці переважна більшість в Європейському парламенті проголосує за запропоновані заходи реагування на нещодавню ескалацію.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше представник Держдепартаменту з питань України  Курт Волкер заявив, що Росія намагається вплинути на вибори в Україні та політику влади.  Окрім того, він зазначив, що Кремль хоче представити уряд України в невигідному світлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?