Неочікувано: Зеленський подасть законопроект про скасування формули "Роттердам+"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Неочікувано: Зеленський подасть законопроект про скасування формули "Роттердам+"

Неочікувано: Зеленський подасть законопроект про скасування формули "Роттердам+"
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський ініціює законодавчу зміну формули "Роттердам +" на "Роттердам-". Відповідний законопроект він внесе в Раду у понеділок, 17 червня. З даною заявою виступив представник президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус, передає ONLINE.UA..

"Командою президента України і адміністрації був підготовлений законопроект щодо скасування формули "Роттердам+", який в понеділок буде внесений в Раду", - розповів політ.

Окрім того, Герус додав, що цей законопроект називається "Щодо зниження вартості електричної енергії". Згідно з ним, пропонується, щоб формула "Роттердам +" була скасована і щоб замість неї діяла інша формула.

"Можна її назвати "Роттердам -", – сказав Герус.

Нагадаємо, "Роттердам +" -  методика формування ціни на паливну складову (вугілля) при виробництві електроенергії теплових електростанцій в Україні. Введена в дію у травні 2016 року. Відповідно до методики, вартість палива визначається за формулою "ціна вугілля у портах Амстердам — Роттердам — Антверпен + вартість його доставки в Україну".У вартість доставки включене транспортування до українського порту та залізничний транспорт територією України на склади ТЕС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Герус заявив, що Зеленський не жартував про тарифи  для населення і вже двічі скликав нараду щодо можливості їх пониження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?