Неочікувано зупинилося будівництво "Північного потоку-2" - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано зупинилося будівництво "Північного потоку-2" - що сталося

Неочікувано зупинилося будівництво "Північного потоку-2" - що сталося
Джерело:  online.ua

Відома швейцарська компанія Allseas неочікувано для всіх призупинила участь у будівництві газовопроводу "Північний потік-2" - це сталося в результаті набуття чинності законом про санкції США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Allseas, яка була опублікована 21 грудня.

За словами представників компанії, що призупиняють свою діяльність щодо трубопроводу "Північний потік-2" у зв'язку з прийняттям закону про оборонний бюджет США (NDAA). Окрім того, компанія також очікує вказівок, що містять необхідні нормативні, технічні та екологічні роз'яснення від відповідного органу США.

Як відомо, 21 грудня американський лідер Дональд Трамп підписав щорічний оборонний бюджет США, що передбачає санкції проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "ТуркСтрім". Сенат США 17 грудня, схвалив закон про оборонний бюджет, який містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2". Минулого тижня проєкт закону схвалила нижня палата Конгресу США.

Офіційна Москва стверджує, що санкції США є порушенням міжнародного права, але вони не зупинять побудову "Північного потоку-2".

Нагадаємо, 19 грудня в Берліні пройшли переговори між Росією, ЄС і Україною, за підсумками яких був розроблений проект майбутньої угоди щодо газу. Повідомлялося, що сторони планують 20 грудня узгодити пакетну угоду з керівництвом країн. За словами глава російського Міненерго Олександра Новака, сторони обговорили конкретні обсяги транзиту російського газу через Україну і терміни майбутнього контракту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Кремля  Володимир Путін заявив,  що Росія буде прагнути до укладання угоди щодо транзиту газу з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?