Неперевершені можливості - США похизувалися новою потужною зброєю
Категорія
Світ
Дата публікації

Неперевершені можливості - США похизувалися новою потужною зброєю

Неперевершені можливості - США похизувалися новою потужною зброєю
Джерело:  online.ua

Американські військовослужбовці провели випробування новітньої зброї. Командування звітувало про надзвичайну дієвість двох перевірених прототипів гіперзвукової крилатої ракети. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Defense News.

За оприлюдненими даними, стадія розробки ще не дійшла до самостійного польоту зброї, подібне передбачається трохи пізніше, але вже цьогоріч.

Проводили випробування безпосередньо представники Управління перспективних дослідницьких проєктів Пентагону (DARPA) разом з Військово-повітряними силами Сполучених Штатів. Авторами проєкту стали конструктори компаній Lockheed Martin і Raytheon, вони працювали відповідно концепції гіперзвукової ракети з повітряно-реактивним двигуном (HAWC).

Літальні апарати кожної з компаній мають змогу в п'ять раз перевищувати швидкість звуку. Майбутні випробування польотами продемонструють, чи здатні ці збройні системи витримувати гіперзвукові крейсерські швидкості.

"Завершення серії випробувань на носіях демонструє, що обидві конструкції HAWC готові до вільного польоту... Ці випробування дають нам більший ступінь упевненості в тому, що унікальний шлях проєктування, на який ми встали, забезпечить американські ПВС неперевершеними можливостями", - цитує видання Ендрю Недлера, керівника програми DARPA.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль останніми місяцями цинічно хизувався гіперзвуковою російською зброєю, що нібито не має аналогів. У червні міністри оборони країн НАТО узгодили пакет заходів у відповідь на збільшення арсеналу російських ракет і деструктивну політику президента Володимира Путіна. Цю інформацію вже підтвердив генсек блоку Єнс Столтенберг

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?