Неприкрита зневага - Україна жорстко виступила проти цинічних планів Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Неприкрита зневага - Україна жорстко виступила проти цинічних планів Путіна

Неприкрита зневага - Україна жорстко виступила проти цинічних планів Путіна
Джерело:  online.ua

Українська влада виступила з нищівною критикою проти Кремля. Російський окупант влаштував зухвалі військові навчання на території анексованого Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

Позиція дипломатів полягає у тому, що навчання, які російський агресор почав 10 серпня, не можуть бути законними. Це — акт "неприкритої зневаги Російської Федерації до норм і принципів міжнародного права, у тому числі, Статуту ООН, резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також чинного законодавства України".

"Організація згаданих військових навчань є також наочною ілюстрацією свідомих кроків Росії з ескалації напруженості в Азово-Чорноморському регіоні, що загрожує регіональній та європейській безпеці", - пояснили в МЗС.

Українська сторона виступила з рішучим засудженням злочинних дій Москви, які свідчать про наміри лише продемонструвати свою військову міць та мілітаризувати окупований півострів.

"Російська Федерація має невідкладно припинити міжнародно-протиправні діяння проти державного суверенітету і територіальної цілісності України. Міністерству закордонних справ РФ передано відповідну ноту протесту", - додали дипломати.

Нагадаємо, російський агресор почав вторгнення в Україну в лютому 2014 року, на тлі втечі тодішнього президента Віктора Януковича. Жодна країна не визнала анексію Криму шляхом окупації та проведення "референдуму".

Як повідомляв ONLINE.UA, коли українська влада повернеться в окуповані російським агресором райони, місцевим жителям не слід очікувати кримінальних переслідувань. З відповідним твердженням виступив представник президента АР Крим Антон Кориневич. Деталі гучної обіцянки — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?