Неприпустима образа: в Канаді жорстко засудили рішення України по Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Неприпустима образа: в Канаді жорстко засудили рішення України по Росії

Неприпустима образа: в Канаді жорстко засудили рішення України по Росії
Джерело:  Укрінформ

Участь українських спортсменів у змаганнях в Росії - неприпустима образа воїнів, які віддали життя за захист України від агресора. Подібні явища не повинні повторюватися в майбутньому. З таким жорстким закликом до української влади звернулася президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій в листі, в якому засудила рішення офіційного Києва відправити на змагання до Москви Національну збірну України з художньої гімнастики, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Конгрес українців Канади, який представляє інтереси 1,4-мільйонної української громади Канади перед канадським урядом і суспільством, вважає участь Національної збірної команди України з художньої гімнастики на Гран-прі в Москві 7-9 лютого 2020 року, про яку нам стало відомо заяви Федерації гімнастики Україна і ряду українських ЗМІ, неприпустимим. Поїздки українських спортсменів в РФ - це образа воїнів, які віддали життя і здоров'я, захищаючи Україну від російського ворога", - заявила Хичій.

Свій лист Хичій адресувала міністрові культури, молоді і спорту Володимиру Бородянському та главі МЗС Вадиму Пристайко. Вона вимагає, щоб вони не допустити повторення подібної ситуації в майбутньому.

"Оскільки ФГУ та інші спортивні федерації фінансуються державним бюджетом України, закликаємо Вас вжити відповідних заходів, щоб зупинити участь команди в цьому Гран-прі і запевнити, що подібні явища не повторяться в майбутньому", - підкреслила глава української діаспори в Канаді.

Нагадаємо, Київ вирішив відправити на Гран-прі в Москві, яке проходить з 7 по 9 лютого цього року, Національну збірну команду України з художньої гімнастики. Зокрема, представляти Україну в Росію поїхали дві українські спортсменки - Єва Мелещук і Христина Погранична. Головна тренерка команди Ірина Дерюгіна вважає, що участь українських гімнасток в змаганнях в РФ стане відмінною підготовкою і відбором найкращих спортсменів напередодні Олімпіади в Токіо.

"Ми зважували всі "за" і "проти", і вирішили все-таки їхати на цей старт. По-перше, це впливає на наш рейтинг. А по-друге, від результату московського гран-прі далі буде залежати, хто братиме участь у гран-прі під час "Кубка Дерюгіної", який традиційно відбудеться в Києві в березні. Таким чином участь наших спортсменок в кожному гран-прі збільшує наші шанси в рейтингу і зменшує шанси конкурентів. Давайте тримати кулаки за наших спортсменок і нехай вони там в Москві покажуть, на що здатна українська школа художньої гімнастики", - сказала Ірина Дерюгіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Бородянський заявив про необхідність українських спортсменів брати участь в міжнародних змаганнях, які проходять на території недружньої РФ. За його словами, українському спорту необхідно завойовувати нагороди за кордоном, а ось виступи спортсменів і артистів потрібно розрізняти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?