Нерозкрите вбивство - у Швеції завершили найзагадковіше розслідування
Категорія
Світ
Дата публікації

Нерозкрите вбивство - у Швеції завершили найзагадковіше розслідування

Нерозкрите вбивство - у Швеції завершили найзагадковіше розслідування
Джерело:  online.ua

Вбивство шведського прем'єр-міністра Улофа Пальме лишалося нерозкритим близько 36 років. Лише нещодавно правоохоронні органи оголосили про його завершення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Expressen.

Політика вбили 28 лютого 1984 року, коли той виходив з кінотеатру у Стокгольмі разом із дружиною — Лісбет Пальме. Жінка отримала поранення під час нападу та пізніше упізнала чоловіка, повинного у рокових пострілах.

За словами прокурора Крістера Петтерссона, вбивцею був Стиг Енгстрьом. Ймовірним мотивом його стали ліві погляди прем'єра. Раніше у цій справі звинуватили Крістера Петтерссона — повного тезку посадовця. Його ув'язнили, але після все ж звільнили.

Новий винуватець злочину проходив у розслідуванні свідком. Раніше він працював у страховій компанії Skandia, офіс якої знаходився неподалік від місця вбивства.

Енгстрьом у 2000 році завершив життя самогубством. Новий звинувачений, як наразі вважають, цинічно збрехав про трагічний інцидент. Він стверджував, що нібито навіть намагався реанімувати пораненого політика. Правоохоронці з'ясували, що кілер напередодні вчився поводитися з вогнепальною зброєю.

"Оскільки Стіг Енгстрьом помер, я не можу пред'являти звинувачення і не проводитиму допитів. Тому я вирішу закрити попереднє розслідування", - оголосив Петтерссон.

У Швеції вирішили поновити розслідування 2016 року. Очолив його згаданий прокурор, який останні 20 років провів за роботою над найбільш гучними кримінальними інцидентами. Серед них — вбивство міністерки закордонних справ Анни Лінд у 2003 році. Дипломатку зарізали у супермаркеті.

Слід зазначити, що звільнений фігурант Петтерссон помер у 2004 році. Дрібний злочинець, якого на диво упізнала вдова Пальме, нібито в останній сповіді перед смертю зізнався у вбивстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на п’ятницю, 22 травня, досудове розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета завершили. Відомості про закінчення підтвердив адвокат Микола Ореховський, який захищає у суді Яну Дугарь — одну з підозрюваних у справі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?