Нетаньягу в Україні: У Зеленського розкрили головні тези переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Нетаньягу в Україні: У Зеленського розкрили головні тези переговорів

Нетаньягу в Україні: У Зеленського розкрили головні тези переговорів
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський назвав Ізраїль одним з основних партнерів за підсумками переговорів з прем'єром Біньяміном Нетаньягу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентський Twitter.

За його повідомленнями, Київ офіційно закликав ізраїльську владу визнати геноцидом Голодомор, вчинений сталінським режимом у 1932-33 роках. Заяву оголошено під час вшанування пам'яті жертв голокосту в Україні.

"Ми запрошуємо ізраїльські компанії приходити працювати до України. У будівництво доріг та інфраструктурних проектів, в медичну та освітні сфери, в енергозбереження та ІТ", - додав Зеленський.

Також він наголосив, що сподівається на скорішу ратифікацію в Ізраїлі угоди щодо зони вільної торгівлі з Україною.

Слід нагадати, що Нетаньягу прибув до України згідно з планами дводенного візиту ввечері неділі, 18 серпня.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, дружина Нетаньягу Сара встигла влаштувати скандал в аеропорту Києва. Перша леді Ізраїлю, що супроводжує чоловіка під час візиту, неввічливо кинула на землю шматок караваю, з яким прем'єрське подружжя зустрічали в Україні. Також вона нібито обурилася діями екіпажу лайнера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?