Невдале затримання Насірова: з'явилися нові подробиці і відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Невдале затримання Насірова: з'явилися нові подробиці і відео

Невдале затримання Насірова: з'явилися нові подробиці і відео
Джерело:  ТСН

Глава ДФС Роман Насіров, якого детективи НАБУ намагалися затримати за підозрою в причетності до "справи Онищенко", за попередньою інформацією, завдав Україні збитків на суму в 2 млрд грн.


Про це заявив керівник четвертого відділу Спеціальної антикорупційної прокуратури Роман Сівків, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.


Сівків пояснив, що за версією слідства Насіров необгрунтовано відстрочував рентну плату за видобуток корисних копалин, що допомогло збіглому нардепу Олександру Онищенко втілити злочинні схеми.


Відзначимо, що коли детективи НАБУ прийшли в лікарню "Феофанія" для вручення Насірову підозри, він нібито втратив свідомість. Однак нардеп Андрій Журжій, який був присутній на місці інциденту, висловив свої сумніви щодо стану здоров'я керівника ДФС.


Читайте також: Насіров так і не був затриманий, його відвезли на ношах: з'явилися важливі подробиці і фото


"Я думаю, що він буде перебувати в лікарняному закладі, враховуючи позицію лікарів, що він має поганий стан. Хоча я можу сказати, що я піднімався нагору, і було чутно, як лікарі з ним розмовляли. Наскільки мені відомо, то коли слідчі зайшли в палату, він закрив очі і робив вигляд, що він без свідомості", - підкреслив Журжій.


Також в "Феофанії" знаходяться 10 адвокатів Насірова, які заявляють, що повідомлення про підозру йому відбулися незаконно.


"Всі дії детективів, які сьогодні відбувались, ми вважаємо незаконними, оскільки, по-перше, та підстава для затримання, яка була зазначена в протоколі затримання, вона не відповідає ані вимогам кримінально-процесуального кодексу, ані будь-яким іншим вимогам кримінально-процесуального закону… Він був не контактний. З ним не можна було встановити продуктивний зв'язок, поспілкуватися. Фактично детективи НАБУ порушили закон і в незаконний спосіб зробили цю процесуальну дію. Попри заборону лікарів", - сказав один з адвокатів Олександр Мірошник.


У той же час, "Схеми" опублікували в мережі відео з місця пригоди в лікарні "Феофанія":



Як повідомляв ONLINE.UA,  спільник Олександра Онищенка в "газовій справі" Сергій Свіченко втік з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?