Невідомий коронавірус потрапив у США - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Невідомий коронавірус потрапив у США - що відомо

Невідомий коронавірус потрапив у США - що відомо
Джерело:  online.ua

У центрі з контролю й профілактики захворювань США (CDC) заявили про перший випадок присутності китайського коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За відомостями американських фахівців, хворий повернувся з міста Ухань 15 січня. Одразу після прибуття постраждалий став почуватися зле й звернувся до лікарні. Він знаходиться у штаті Вашингтон, що на узбережжі Тихого океану.

Медики оцінили стан хворого як добрий. У нього зафіксували пневмонію, яку викликав новий тип коронавірусу.

Група експертів CDC найближчим часом спрямує у штат Вашингтон, щоб вивчити ситуацію. Їм необхідно з'ясувати, чи існує ризик розповсюдження. Відомство зазначило, що готувалося до можливого виявлення вірусу у країні останні кілька тижнів.

Нагадаємо, небезпеку в Ухані зафіксували у грудні 2019 року. Наразі відомо, що вірус передається від людини до людини, хоча спочатку це заперечували.

Пневмонію, яку спровокувала інфекція, зафіксували окрім Китаю у Таїланді, Японії, Південній Кореї. Нещодавно стало відомо про 9 загиблих.

Як повідомляв ONLINE.UA, Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про ймовірне розповсюдження невідомого коронавірусу за межі Китаю, до чого треба готуватися буквально кожній країні. Станом на 21 січня офіційно зареєстровано 278 хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?