Невідомий вірус з Китаю: стало відоме джерело появлення
Категорія
Світ
Дата публікації

Невідомий вірус з Китаю: стало відоме джерело появлення

Невідомий вірус з Китаю: стало відоме джерело появлення
Джерело:  online.ua

Китайські вчені припустили, що небезпечний та невідомий коронавірус міг з'явитися через змій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За попередніми даними, йдеться перш за все про китайського крайта та китайську кобру. Саме ці різновиди диких тварин могли стати джерелом захворювання, бо їх вживають у їжу.

Науковці дослідили новий вірус, який знайшли у пацієнтів, за допомогою сучасної техніки. Його порівняли з такими коронавірусами, як SARS-CoV та MERS-CoV - вони відповідальні за смерті сотень людей протягом останніх 17 років.

Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий коронавірус 2019-nCoV.

Перші відомості про небезпечну інфекцію у Китаї надійшли ще у грудні 2019 року. Вона швидко розповсюдилась. Наразі відомо, що джерело знаходиться у багатомільйонному місті Ухань.

Люди з таким вірусом виявлені у кількох країнах, зокрема - Таїланді, Японії, США. Усі вони відвідували згадане місто останнього часу.

Китайська влада планує тимчасово закрити Ухань, призупинивши рух транспорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Всесвітньої організації охорони здоров'я звернулися до усіх країн із закликом щодо невідомого коронавірусу. Фахівці вважають, необхідно вживати заходи для виявлення інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?