Неймовірне безумство!: в Кремлі відреагували на сміливу ідею Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Неймовірне безумство!: в Кремлі відреагували на сміливу ідею Зеленського

Неймовірне безумство!: в Кремлі відреагували на сміливу ідею Зеленського
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова вважає нонсенсом ідею команди Володимира Зеленського створити всесвітній російськомовний телеканал для боротьби за уми українців на Донбасі і в Криму, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву чиновниці.

"Тобто щоб переконати людей, котрі намагаються відстояти право говорити по-російськи на Україні, в тому, що вони неправі, Київ створить російськомовний канал. Це ж треба додуматися: виділяти кошти для "покриття" російськомовної аудиторії по всьому світу, коли у себе в країні російська, відповідно до нового закону про мову, дозволена лише для приватного спілкування та релігійних обрядів! Безумство того, що відбувається, настільки неймовірне, що історія більше нагадує якусь біблійну притчу, ніж ситуацію з наших днів", - заявила скандальна дипломатка.

Нагадаємо, що скаргам Захарової передувала заява заступника глави Офісу президента України Кирила Тимошенка про проект запуску українського російськомовного каналу, який покривав би "російськомовне населення в усьому світі", щоб "боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу і Криму, і за уми росіян на території РФ".

Як повідомляв ONLINE.UA, Захарова стверджує, що закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної"є "примусовою українізацією" і забороняє російську мову. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?