Незалежність української церкви: в Стамбулі приймуть рішення по автокефалії України
Категорія
Україна
Дата публікації

Незалежність української церкви: в Стамбулі приймуть рішення по автокефалії України

Незалежність української церкви: в Стамбулі приймуть рішення по автокефалії України
Джерело:  Укрінформ

У вівторок, 9 жовтня, в Стамбулі відбудеться засідання Синоду Константинопольського патріархату з питання надання автокефалії українській православній церкви, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

На цьому засіданні будуть обговорювати звіт екзархів Константнополя, яких раніше направляли до Києва в рамках процедури для надання незалежності українській церкви. Спочатку це засідання було заплановано ще на 10 вересня, але незадовго до нього було прийнято рішення перенести його на місяць.

Нагадаємо, в Києві на протязі цього часу перебували двоє екзархів Константинополя - особистими представниками патріарха були архієпископ Данило Памфілійський з США і єпископ Іларіон Едмонтонський з Канади. Це рішення обурило Москву, так як МПЦ виступає категорично проти надання автокефалії УПЦ.

У Вселенському патріархаті, не дивлячись на гучні погрози Москви, підтримують Україну. Там сподіваються, що рішення російської церкви більше не брати участь в структурах під верховенством Константинопольського патріархату буде скасовано, а Москва вирішить повернутися до діалогу.

Раніше в Константинополі також нагадували, що Московська церква ніколи не отримувала Томос про автокефалію. Там пояснювали, що Фанар лише нормалізував ситуацію, піднявши цю кафедру на патріаршу гідність.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Грузинська православна церква підтримала надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію. У Грузії сподіваються, що питання по незалежності української церкви буде вирішене позитивно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?