Незговірлива Україна: Росія підключила ЄС у важливому питанні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Незговірлива Україна: Росія підключила ЄС у важливому питанні

Незговірлива Україна: Росія підключила ЄС у важливому питанні

Росія вдалася до допомоги Єврокомісії, щоб переконати Україну купувати російський газ.
Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем у Москві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижняи".
Росія довела до Єврокомісії інформацію щодо вигідності цін на російський газ для України і про додаткові витрати, яких Україна зазнала від закупівлі газу в Європі.
РФ готова надати Україні 1,5-4 млрд кубометрів газу. Поточна ціна "Газпрому" для України нижче навіть спотових цін в Європі, запевняє російський міністр. Новак також повідомив про те, що Росія і Єврокомісія домовилися про проведення тристоронньої зустрічі з Україною щодо газу.

Читайте також: Ватажок окупантів Криму забрехався щодо газу: в соцмережах регочуть


Як повідомляв ONLINE.UA,

"Нафтогаз України" в Стокгольмському арбітражі вимагає від російського "Газпрому" збільшення плати за транзит газу по українській території

, яка може вирости на чотири мільярди доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?