Незвичайна риба з ногами вразила мережу: видовищне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Незвичайна риба з ногами вразила мережу: видовищне відео

Незвичайна риба з ногами вразила мережу: видовищне відео
Джерело:  online.ua

На морському дні Мексиканської затоки виявлено незвичайного мешканця - рибу, яка пересувається на ногах. Унікальна риба, яка використовує свої плавці як ноги, вразила вчених, які опублікували видовищне відео з нею в мережі, передає ONLINE.UA.

Як з'ясувалося, рибою, що пересувається на ногах, виявився рідкісний глибоководний рибалка. Дослідники з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) виявили його на глибині 900 метрів за допомогою особливої камери.

У кадрі вдалося сфотографувати, як риба пересувається по морському дну на своїх плавниках, використовуючи їх як ноги. Вчені розповіли, що глибоководні вудильники - рідкісні морські мешканці. Цих морських істот рідко можна побачити в морі, незважаючи на значні розміри - вони можуть сягати півтора метрів в довжину і важити близько 50 кг. Але ці хижаки спритно маскуються на морському дні, де полюють на більших риб, за рахунок своєї липкої шкіри, до якої пристає пісок і інші дрібні частинки.

Слід зазначити, що глибоководні вудильники відносяться до підряду глибоководних лучеперих риб. Вони постійно живуть на великій глибині, 1500-3000 м, в товщі океанських вод. Для них характерна куляста, трохи сплющена з боків форма тіла, покрита шипиками і бляшками.

Раніше ONLINE.UA публікував серію роликів про океан, в яких показано життя океану з усіх боків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?