Ні за яких умов: Зеленському висунули жорсткі вимоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Ні за яких умов: Зеленському висунули жорсткі вимоги

Ні за яких умов: Зеленському висунули жорсткі вимоги
Джерело:  online.ua

Депутати Хмельницької облради прийняли звернення до президента України Володимиру Зеленському та Верховній Раді, в якому вимагають не допустити реалізацію формули Штайнмаєра, яка передбачає розведення сил на Донбасі, проведення виборів в ОРДЛО і надання окупованим територіям особливого статусу. За це звернення в суботу, 5 жовтня, проголосували всі депутати Хмельницької облради одноголосно, передає ONLINE.UA.

У пленарному засіданні депутатів Хмельницької облради взяли участь керівництво облдержадміністрації, силових структур області, керівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради, представники місцевих засобів масової інформації. У своєму зверненні до Зеленському вони вимагають, щоб він ні за яких умов не допустив надання особливого статусу окупованим територіям ні через формулу Штайнмаєра, ні шляхом внесення змін до законодавства України.

"Проводити вибори в органи місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях тільки після повної деокупацію, відновлення меж замість лінії розмежування, завершення адміністративно-територіальної реформи та повної перепаспортізаціі всього населення, проведеної шляхом перевірки кожної людини на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України", - йдеться в зверненні.

У разі загострення ситуації на Донбасі, хмельницькі депутати пропонують ввести воєнний стан на прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду ОРДЛО, яку пропонують тримати до повної деокупації цих територій.

Депутати Хмельницької облради вважають неприпустимим розведення сил на Донбасі. Також вони закликають розірвати дипломатичні відносини, а також всі міжнародні договори з РФ і не відновлювати їх до повної деокупацію Московією всіх українських територій.

Слід зазначити, що раніше з протестом проти формули Штайнмаєра вступали Львівська обласна рада та Івано-Франківська обласна рада, а також Сумська і Кропивницька міськради.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський записав термінове звернення до українців, в якому розвіяв страшилки про формулу Штайнмаєра. Президент запевнив, що не збирається здавати інтереси країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?