Ніби ми в театрі - Євросоюз жорстко поставив команду Зеленського на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніби ми в театрі - Євросоюз жорстко поставив команду Зеленського на місце

Ніби ми в театрі - Євросоюз жорстко поставив команду Зеленського на місце
Джерело:  daily.rbc.ua

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас знову жорстко розкритикував команду українського лідера Володимира Зеленського. Впливовий політик неочікувано для всіх порівняв виконання Угоду про асоціацію з театром, в якому одна із найскладніших речей – це другий акт. За його словами, "перший акт" Україна виконала з великим ентузіазмом і результатами. Однак поки відкритим залишається питання про те, як просуватися далі, як зробити крок вперед і підготуватися до "другого акту". Матті Маасікас звернув увагу на те, що в нашій країні наразі створені інституції, міжнародні угоди укладені, багато реформ зроблені. Посол ЄС переконаний, що майбутній саміт Україна – ЄС дасть новий поштовх до змін. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Є багато речей, які, як я розраховую, будуть обговорені та погоджені на саміті: те, як ми будемо просуватися вперед з угодою про асоціацію, в яких економічних сферах співпраця може бути й буде посилена", - підкреслив Матті Маасікас.

Він також звернув увагу на те, що є низка речей, які офіційний Київ повинен зробити для наближення свого законодавства до європейського. Тоді наша країна зможе де-факто стати частиною телекомунікаційного ринку ЄС. Також він зазначив, що Україна може приєднатися до діалогу у сфері кібербезпеки.

На переконання європейського політика, потрібно мати на увазі, що не вся Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі вже імплементована.

"Це те, про що ви постійно чуєте від ЄС: імплементація та імплементація. Візьмемо, приміром, енергетику. Газовий ринок загалом працює за правилами ЄС, що є величезним досягненням, з'явився газовий ринок, ціни пішли вниз, а джерела газу диверсифіковані. А тепер подивіться на вугільний сектор, де, скажімо так, небагато всього зроблено", - додав посол ЄС в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну 22 вересня екстрено прибув верховний представник ЄС в іноземних справах Жозеп Боррель, що особисто поговорити з самим Володимиром Зеленським та членами його команди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?