Ніч у музеї: наукові експерименти та запальні танці для дорослих
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Ніч у музеї: наукові експерименти та запальні танці для дорослих

Ніч у музеї: наукові експерименти та запальні танці для дорослих
Джерело:  online.ua

У п’ятницю, 17 серпня, відбудеться нічний похід в музей популярної науки і техніки «Експериментаніум» у форматі вечірки під назвою «Ніч у музеї: Science After Dark». Подібний формат вечірки відбувається щочетверга в музеї Exploratorium у Сан-Франциско.

Музей популярної науки і техніки «Експериментаніум» має понад 250 інтерактивних експонатів, що об’єднують науку та мистецтво. 
Зануритися у світ механіки, оптики, електрики, магнетизму й акустики допоможуть науковці-гіди. Під час екскурсії музеєм, яка розпочнеться о 20:00, вони розкажуть все, що ви хотіли дізнатися про біотехнології, фізику і космос:

  • Ольга Маслова – кандидатка біологічних наук, клітинний біолог і популяризаторка науки.

  • Костянтин Єршов – кандидат фізико-математичних наук з Інституту теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України.

  • Дар’я Добричева – кандидатка фізико-математичних наук, наукова співробітниця Головної астрономічної обсерваторії НАН України

Після екскурсій можна буде прогулятися музеєм самостійно. З інтерактивними експонатами відвідувачі власноруч можуть будувати мости без жодного цвяха, спостерігати зародження торнадо, створювати блискавку. Також у музеї є оптичні ілюзії, головоломки, лазерний і дзеркальний лабіринти.

На відвідувачів також чекають танці, діджейський сет, що розпочнеться о 22:00, та душевні розмови про життя та Всесвіт.

Київську ніч у музеї організовують дві команди науково-популярних проектів – Куншт та INSCIENCE.

Куншт – це науково-популярний журнал та платформа популяризації науки в Україні. З кожним наступним випуском журнал не лише розширює межі відомого, а й доводить, що наука, якою б складною вона не була, все ж не позбавлена краси та творчості.


INSCIENCE – це проект про науку та інновації, в рамках якого 13-14 вересня відбудеться науково-популярна конференція з провідними українськими та закордонними вченим. На конференції можна буде почути лекції від спікерів з NASA, Virgin Hyperloop One, Mars Society, Дрексельского університету, Наукового центру Коперник та НАН України. Окрім конференції, INSCIENCE робить програму популяризації науки для дітей, спеціальні проекти в медіа та інкубатор для наукоємних проектів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?