Нічого вже не вартує - у Зеленського остаточно увірвався терпець
Категорія
Політика
Дата публікації

Нічого вже не вартує - у Зеленського остаточно увірвався терпець

Нічого вже не вартує - у Зеленського остаточно увірвався терпець
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський миттєво відреагував на скандальні звинувачення білоруського лідера Олександра Лукашенка на адресу керівництва України, яке нібито "наказує" йому провести повторні вибори в Білорусі. Президент України обурений свідомим нагнітанням ситуації з боку Лукашенка, який вже не в перший раз публічно нехтує дружніми відносинами з офіційним Києвом. Зеленський назвав слова Лукашенко свідомою провокацією, якою президент Білорусі в черговий раз довів, що для нього вже нічого не вартує ні історична близькість наших двох народів, ні принцип взаємної допомоги сусідів. Про це Зеленський заявив 16 серпня, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Сьогодні в Мінську практично офіційно прозвучало, що нібито керівництво України «наказує» провести нові вибори в Білорусі. Це не просто відверта брехня. Це свідоме нагнітання. Свідома провокаційна поведінка. Для чого? Або навіть не так: при чому тут Україна, якщо події стосуються суто Білорусі та внутрішньої недовіри? ", - обурений Зеленський.

Він нагадав Лукашенко, що міждержавні відносини - це перш за все коректність і виваженість публічних формулювань, а незалежно від того, в якому емоційному стані знаходишся сьогодні у відносинах між сусідами обов'язково буде завтра, післязавтра. Зеленський підкреслив, що Україна точно поважає і географічні та політичні кордони кожної нації і не втручається у вирішення питань про вибори або чиюсь перемогу на них.

"Безсумнівно, посиланням на ту чи іншу сусідню державу не можна заглушити голос багатотисячних протестів своїх же співгромадян. Якщо довіри немає, - а світ бачить, що довіри і близько немає - то цей дефіцит несправедливими звинуваченнями на адресу «керівництва іншої країни» не заповнити. Швидше , можна викликати ще більшу недовіру ", - попередив Зеленський.

Президент України також згадав видачу "вагнерівців", які воювали на Донбасі, Росії. Він вважає, що це рішення Лукашенко продемонструвало, що для нього особисто знецінилися всі внутрішні цінності.

"І що хотілося б дійсно сказати білоруській державі, це - поважайте право своїх співгромадян на життя, здоров'я і свободу. І на політичну зрілість ... Від цього буде залежати не тільки майбутнє Білорусі, але і майбутнє багатьох людей, включно з будь-якими політиками", - підсумував Зеленський.

Як відомо, в тому, що білоруси нарешті захотіли свободи і демократії Лукашенко звинувачує Європу. Він переконаний, що протестними акціями "керують з-за кордону" і навіть знайшов в цій ситуації "український слід". У зв'язку з цим президент Білорусі вже другий день поспіль дзвонить російському лідерові Володимиру Путіну з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку.

Нагадаємо, 16 серпня Лукашенко вирішив зібрати свій "антимайдан", щоб показати світу, що його теж підтримує народ. Правда, на мітинг на підтримку Лукашенка влада насильно змусила приїхати білорусів - в основному це співробітники бюджетних організацій, міністерств і військові, яким пригрозили звільненням за неучасть в акції підтримки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко вважає, що "в Україні стоять на колінах і моляться на невідомо кого", і таку долю він передрік білорусам, якщо вони доб'ються повторних виборів в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?