Нідерланди хочуть покарати Росію за збитий Boeing MH17 - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди хочуть покарати Росію за збитий Boeing MH17 - перші подробиці

Нідерланди хочуть покарати Росію за збитий Boeing MH17 - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Влада Нідерландів планує подати позов до міжнародного кримінального суду на Росію через збитий над Донбасом Boeing MH17. Це вказано в листі міністра закордонних справ Голландії Стефа Блоку до парламенту, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Окрім того, в листі зазначається, що РФ відмовилася від будь-яких переговорів про можливе врегулювання і компенсації жертвам.

"Уряд розглядає можливі наступні кроки, включаючи і передачу питання в міжнародні суд або організації", - говориться в тексті.

Повідомляється також, що Нідерланди і Австралія, громадяни якої також постраждали в авіакатастрофі, "зробили кілька запитів до Росії по дипломатичним каналам для участі в офіційних зустрічах заради встановлення істини і підзвітності перед найближчими родичами жертв".

Дипломат також наголосив, що ці зусилля не привели до переговорів "про відповідальність Росії", яка продовжує заперечувати свою причетність до удару по Boeing.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глави МЗС G7 заявили, що Росія має негайно зв’язатися з Австралією і Нідерландами, щоб роз’яснити та дати відповіді на питання, що стосуються будь-яких можливих порушень міжнародного права у справі MH17. Окрім того, влада Великої сімки закликала РФ повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?