Нідерланди нарешті прийняли рішення щодо Угоди про асоціацію з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди нарешті прийняли рішення щодо Угоди про асоціацію з Україною

Нідерланди нарешті прийняли рішення щодо Угоди про асоціацію з Україною

У четвер, 23 лютого, нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) проголосувала за  ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Європейську правду.
За ратифікацію Угоди проголосувало 89 з 150 депутатів палати, 55 проголосували проти. На відміну від інших питань порядку денного, голосування по Україні відбувалося за особливою процедурою - кожен з депутатів мав відповісти, чи підтримує він ратифікацію, після чого відбувся підрахунок голосів.

Читайте також: У ЄС зробили важливий крок до безвізу для України

Голосування відбулося в останній можливий день - з 24 лютого Палата представників припиняє роботу на період до завершення виборів і відновить засідання вже в новому складі.
Однак, це голосування не є кінцевим кроком ратифікації, для завершення процедури повинна проголосувати верхня палата (Сенат), після чого ратифікаційні грамоти передаються на підпис королю і відправляються в Брюссель. Зараз в Сенаті більшість голосів за Угоду з Україною, на весняних виборах його склад мінятися не буде.
23 лютого також повинні розглянути проект, внесений противником ратифікації Гаррі Ван Боммелем, який пропонує зобов'язати Україну підписати додатковий документ до Угоди про асоціацію.
Як повідомляв ONLINE.U, раніше  Нідерланди заявили, що хочуть отримати від країн Євросоюзу гарантії, що Угода про асоціацію України і ЄС не буде містити додаткових зобов'язань фінансового характеру або безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?