Нідерланди та Канада приєдналися до позову України проти РФ у суді ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди та Канада приєдналися до позову України проти РФ у суді ООН

Нідерланди та Канада приєдналися до позову України проти РФ у суді ООН
Джерело:  online.ua

Канада та Нідерланди приєдналися до звинувачення в геноциді згідно з Конвенцією про запобігання злочину геноциду і покарання за нього (Україна проти Російської Федерації) у Міжнародному суді ООН.

Джерело:  "Європейська правда"

Ще дві країни приєдналися до позову України проти Росії

Згідно зі статтею 63 Статуту, у тих випадках, коли виникає питання про тлумачення конвенції, учасниками якої є інші держави, крім тих, яких стосується справа, кожна з цих держав має право вступити в розгляд.

У цьому випадку тлумачення, дане рішенням суду, буде однаково обов'язковим для них, - мовиться у заяві суду.

Представники Канади та Нідерландів у своїй спільній заяві вказують на те, що "звертаючи увагу на jus cogens (імперативна норма, - ред.) характер заборони геноциду та erga omnes partes (обов'язкові зобов'язання, - ред.) характер зобов'язань за Конвенцією про геноцид, усі Договірні сторони мають спільний інтерес у досягненні високих цілей Конвенції про геноцид.

З огляду на нашу спільну зацікавленість у досягненні високих цілей Конвенції, а також подальшу зацікавленість у ній, Канада та Нідерланди вирішили втрутитися в цю справу, щоб викласти своє тлумачення відповідних положень Конвенції перед судом, -йдеться на сайті Міжнародного суду ООН.

Окрім того, наголошується, що українській та російській сторонам запропонували подати письмові зауваження щодо спільної заяви Канади та Нідерландів долучитися до справи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?