Нідерланди виділяють Україні понад 100 млн євро. На що підуть гроші
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нідерланди виділяють Україні понад 100 млн євро. На що підуть гроші

Нідерланди

Нідерланди виділяють 102 млн євро у третьому пакет підтримки Україні у 2023 році. Частково гроші витратять на підтримку відбудови України.

Нова фінансова допомога від Нідерландів

З цього пакету допомоги 60 мільйонів євро підуть на підтримку голландських компаній, які хочуть зробити свій внесок у відбудову України.

В уряді країни уточнили, що ці гроші призначені для страхування експортних кредитів для покриття платіжних ризиків інвестицій і операцій в Україні.

Там додали, що уряд заохочує голландські компанії робити внесок у відбудову України, а голландські підприємці в цьому зацікавлені.

Нідерланди виділяють кошти для підготовки до зими

Щоб допомогти Україні підготуватися до зими, 30 мільйонів євро також будуть спрямовані на закупівлю газу та постачання деталей для електромереж.

За оцінками Міненерго України, наразі необхідно від 3,7 до 4,0 мільярдів доларів для відновлення енергетичної інфраструктури.

Нідерланди виділяють 20 мільйонів євро на закупівлю газу та створення стратегічних запасів газу через Європейський банк реконструкції та розвитку.

10 мільйонів євро підуть на постачання, серед іншого, трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів, необхідних для відновлення електромережі.

Ще 12 мільйонів євро йдуть на підтримку нещодавно звільнених територій і МВФ, який надає технічну допомогу Україні для впровадження реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?