Нідерланди вимагають від Малайзії пояснити заяву про роль Росії у справі MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди вимагають від Малайзії пояснити заяву про роль Росії у справі MH17

Нідерланди вимагають від Малайзії пояснити заяву про роль Росії у справі MH17
Джерело:  NOS

Уряд Нідерландів вимагає пояснень від представників Малайзії у зв'язку з вкрай неоднозначною заявою прем’єр-міністра цієї країни Махатхіра Мохамада. За інформацією ONLINE.UA, на днях малайзійський чиновник поставив під сумнів вину Росії в катастрофі MH17.

У повідомленні нідерландського уряду, на яке посилається агенція NOS, йдеться про те, щоб голова уряду Малайзії роз’яснив свої останні заяви про те, що вина Росії у катастрофі пасажирського лайнеру Боїнг 777 не доведена.

Відомо, що кілька днів тому Махатхір Мохамад заявив, що Малайзія згодна зі звітом про розслідування в Нідерландах, але тільки до того моменту, де вказано, що літак був збитий ракетою, виготовленої в Росії. Але «це не означає, що ракета була запущена Росією», – заявив голова уряду Малайзії.

«Потрібні більш переконливі докази того, що ракету запустили росіяни. Це могли бути українські повстанці чи армія України, так як у них були такі ж ракети»,– вважає Мохамад.

Згідно офіційних результатів розслідування Спільної слідчої групи (JIT), ракета "Бук", яка була використана для збиття малазійського літака, що слідував рейсом MH17 з Амстердаму до Куала-Лумпур, походила з установки 53-ої бригади ППО російської армії, яка базується у м. Курськ.

Прем’єр-міністр Нідерландів Рут раніше неодноразово заявляв, що він та його уряд не сумнівається в результатах розслідування Спільної слідчої групи.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що у Вашингтоні збираються надати Україні статус головного союзника США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?