Нідерланди звернулися до РФ через бойовика Цемаха
Категорія
Світ
Дата публікації

Нідерланди звернулися до РФ через бойовика Цемаха

Нідерланди звернулися до РФ через бойовика Цемаха
Джерело:  online.ua

Нідерланди звернулися до прокуратури РФ, питаючи про сприяння у пошуках бойовика так званої "ДНР" Володимира Цемаха. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

За словами посла Роба Свартбола, нідерландська влада бажає організувати допит особи, яку пов'язують з катастрофою лайнеру Boeing на Донбасі.

"Нещодавно відбувся обмін між Росією та Україною, і уряд Нідерландів зараз звернулося до російської прокуратури за допомогою, щоб знайти цю людину, поспілкуватися з ним і також зібрати можливу інформацію від нього", - зазначив дипломат.

Нагадаємо, згаданий бойовик був затриманий в ОРДЛО за результатами надзвичайної спецоперації українських силовиків. Його підозрювали у транспортуванні російського ЗРК "Бук", з якого поцілили у малайзійський лайнер.

Пізніше Цемаха відправили до РФ за домовленостями про обмін в'язнями між Києвом та Москвою. Непідтверджені дані вказують, що він повернувся у "ДНР", тож не є доступним для слідства у Нідерландах.

Як повідомляв ONLINE.UA, адміністрацію президента України Володимира Зеленського критикували через плани видати Росії ключового свідка у справі MH17. Втім, у Державному департаменті США підтримали цю ідею та пояснили, що Цемах не має настільки великого значення, як про нього говорять.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?