Ніхто не поверне Крим Україні - колишній канцлер Німеччини обурив скандальним закликом по Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніхто не поверне Крим Україні - колишній канцлер Німеччини обурив скандальним закликом по Росії

Ніхто не поверне Крим Україні - колишній канцлер Німеччини обурив скандальним закликом по Росії
Джерело:  online.ua

Санкції проти Росії, які ввели країни ЄС за окупацію Криму і збройний конфлікт на Донбасі, "безглузді". З такою скандальною заявою виступив колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, який закликав на тлі пандемії коронавіруса скасувати антиросійські санкції, так як економічна ситуація сьогодні залишає бажати кращого. Шредер впевнений, що ні чинний президент Росії Володимир Путін, ні будь-який інший російський президент, ніколи не поверне Крим Україні. Більш того, на його думку, війна на Донбасі закінчиться не тоді, коли Росія виведе з українських територій свої війська, а коли Київ надасть автономію ОРДЛО. Про це Шредер 3 травня заявив в інтерв'ю німецькому виданню Tagesspiegel, передає ONLINE.UA.

"Саме зараз, коли через кризу в зв'язку з коронавірусом на нас чекають важкі в плані економіки часи, нам потрібно більше співпраці. Тому безглузді санкції треба скасувати. Хто вірить, що Росію можна примусити до чогось за допомогою санкцій, той помиляється. Ніякий російський президент ніколи не віддасть Крим назад Україні. Це реальність ", - заявив колишній канцлер Німеччини.

Він також пов'язав з необхідністю скасувати санкції проти Росії події Другої світової війни. На думку Шредера, незважаючи на жахливе минуле, Росія готова співпрацювати з новою Німеччиною, але для цього, на думку колишнього канцлера, Берлін повинен зробити крок назустріч Москві. Що стосується збройної агресії Росії проти України на Донбасі, то політик зазначив, що мир там відновиться тільки в тому випадку, "якщо Україна стане федеративною державою, і схід країни отримає більше автономії".

Нагадаємо, Герхард Шредер був канцлером Німеччини сім років - з 1998 по 2005 рік. Після цього він очолив наглядову раду, а потім і комітет акціонерів дочірньої компанії російського "Газпрому" Nord Stream AG. Цей політик називає Росію стратегічним партнером Євросоюзу і в багатьох питаннях підтримує позиції Путіна. Зокрема, саме він сприяв будівництву "Північного потоку-2", за яким Росія хоче постачати газ в Європу в обхід України, і через який не тільки Німеччини, але і багато західних країн стануть залежними від Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Німеччині не збираються скасовувати санкції проти Росії через пандемію коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?