"Нікчемне рішення": в Україні відреагували на "паспортну агресію" Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

"Нікчемне рішення": в Україні відреагували на "паспортну агресію" Путіна

"Нікчемне рішення": в Україні відреагували на "паспортну агресію" Путіна
Джерело:  online.ua

В українському МЗС заявили, що Україна не визнає нормативно-правові акти РФ, спрямовані на надання громадянам України російського громадянства, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

"Оприлюднений указ президента РФ ... як й усі попередні та можливі майбутні нормативно-правові акти РФ, спрямовані на надання громадянам України російського громадянства у протиправний спосіб, були, є та будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків і не визнаватимуться українською стороною", - заявили в українському МЗС.

Окрім того, представники відомства зазначили, що особливо цинічною є задекларована мета ухвалених російською стороною рішень – "захист прав і свобод людини і громадянина", оскільки права і свободи громадян України почали грубо порушуватися з початком російської збройної агресії та окупації РФ частини АР Крим і м. Севастополь, а також окремих районів Донецької та Луганської областей.

МЗС України категорично вимагає від російської сторони невідкладно скасувати усі протиправні рішення з приводу паспортизації громадян України та усунути їх негативні наслідки.

Відповідна нота протесту буде невідкладно вручена російському МЗС.

"Україна залишає за собою право на вжиття ефективних заходів для захисту національної безпеки, законних прав та інтересів українських громадян відповідно до міжнародного права та законодавства України", - сказано в заяві.

У відомстві також наголосили, що Україна "продовжить активну роботу з міжнародними партнерами над посиленням консолідованого санкційного тиску на кремлівський режим".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для окремих категорій громадян України.  Указ "Про окремі категорії іноземних громадян та осіб без громадянства, які мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку" був оприлюднений 1 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?