Німеччина, Чехія та Франція заборонили в'їзд іноземців через коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина, Чехія та Франція заборонили в'їзд іноземців через коронавірус

Німеччина, Чехія та Франція заборонили в'їзд іноземців через коронавірус
Джерело:  online.ua

З 31 січня Німеччина, Чехія та Франція частково закривають кордони. Чехія забороняє в'їзд всім іноземцям, Франція - громадянам країн, що не входять до Євросоюзу, Німеччина - громадянам Великої Британії, Португалії, Ірландії, Бразилії, ПАР, Лесото і Есватіні, де поширюються нові штами коронавіруса. Заборона на в'їзд буде діяти мінімум до середини лютого. Крім цього, в цих країнах посилюють карантин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС Чехії і Reuters.

Як відомо, влада Франції планувала ввести третій жорсткий локдаун, але вирішила обмежитися посиленням контролю на кордонах. Заборона набуває чинності з 31 січня і не буде поширюватися тільки на працівників, які живуть на прикордонних територіях. При цьому до Франції можна буде в'їхати тільки з території ЄС з негативним тестом на COVID-19. Також у Франції закривають магазини площею понад 20 тисяч квадратних метрів, які не торгують товарами першої необхідності, продовольчі магазини і освітні установи зможуть працювати максимум до 18:00 години.

Німеччина з 31 січня розширила до 40 список країн, громадянам яких заборонений в'їзд на територію країни. Заборона буде діяти до 17 лютого. Виняток зроблено тотлько для громадян Німеччини, які повертаються в країну, і осіб з німецьким видом на проживання, яким доведеться заздалегідь сповіщати про в'їзд.

Чехія до 14 лютого закрила кордони для всіх країн, в незалежності від епідемічної зони. На територію країни зможуть в'їхати тільки ті, хто працює і навчається в Чехії. Для всіх, хто в'їжджає в країну, крім дітей до 5 років, необхідні результати тесту на коронавірус.

Як відомо, кількість хворих на коронавірус в світі продовжує зростати - станом на 30 січня захворіли понад 102 млн осіб. За минулу добу в світі діагностували майже 589 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США, Бразилії, Іспанії, Великій Британії, Франції та Росії. Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 22 місці, серед країн Європи - на 10 місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уряди країн світу вводять обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в'їзду та транзиту постійно оновлюються. Як розібратися, куди можна їхати, а куди - ні? Щоб українці могли планувати подорожі за кордон, МЗС запустило зручний сервіс, в якому прописані правила в'їзду і транзиту країнами, а також зазначено, куди і на яких умовах можуть поїхати громадяни України. Онлайн-карта відображає режими в'їзду та транзиту у всіх країнах світу на основі оперативної і перевіреної інформації МЗС і закордонних дипломатичних установ. Дані карти регулярно оновлюються.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?