Німеччина допустила передачу Україні танків Leopard 2 у перспективі
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина допустила передачу Україні танків Leopard 2 у перспективі

Німеччина допустила передачу Україні танків Leopard 2 у перспективі
Джерело:  online.ua

За словами міністра економіки Німеччини Роберта Хабека, офіційний Берлін не виключає поставок Україні танків Leopard у майбутньому.

Джерело:  Reuters;   BILD

Що відомо про готовність Німеччини передати Україні танки Leopard

Буде ухвалено подальші рішення. Ні, звичайно, не виключено, - зазначив міністр.

Коментарі міністра з’явилися через два дні після того, як Німеччина заявила, що хоче доставити Україні близько 40 бойових машин піхоти Marder до кінця березня. Це рішення Хабек назвав правильним і давно назрілим.

Я думаю, що ця динаміка триватиме доти, доки війна динамічно розвиватиметься, - підкреслив Хабек.

Варто зазначити, що заступники спікера Бундестагу Катрін Герінг-Еккардт і Вольфганг Кубікі виступають за постачання Україні танків Leopard.

Після анонсованого Берліном постачання Києву бойових машин піхоти Marder, чимало німецьких політиків закликали також надати Україні танки Leopard.

Зупинятись на досягнутому щодо БМП Marder було б неправильно. Ми повинні зробити і надати все можливе. Це стосується і танків Leopard, - наголосила заступниця голови Бундестагу Катрін Герінг-Еккардт.

Інший віцеголова Бундестагу, заступник голови Вільної демократичної партії Вольфганг Кубікі також сказав, що "було б розумно поставити не лише Marder, а й танки Leopard". За його словами, важливо підтримувати обороноздатність України.

Водночас Кубікі зауважив, що кожен наступний крок з надання допомоги Києву має бути чітко узгоджений з партнерами по НАТО і в цьому питанні Німеччина не має діяти сама.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?